Vegyes üzemmód

Vegyes üzemű a radiátor, ha központi fűtési rendszerre is köthető (télen) és a beépített villamos fűtőbetéttel is működtethető (fűtési üzemen kívül). Az ilyen fürdőszoba radiátoroknak két további altípusa létezik:

Rejtett, illetve a radiátor színével egyező fűtőpatron

Ezt a gyárban építjük bele a radiátorba. Ez a legszebb megoldás, mert a legtöbb esetben a patron rejtve marad, illetve színe egyezik a radiátor színével. Modellek, amelyekhez  kínáljuk ezt a lehetőséget: Metropolitan, Quaro, Subway. Böngésszen a képek között:

Rejtett bekötés

A Zehnder gyártmányokhoz elérhető dwg rajzon pontosan látható, hogy a kábel hol lép ki a fűtőelemből. Az Ön lakberendezője, belsőépítésze pontosan meghatározhatja azt a helyet, ahol a villanyszerelőnek a kötődobozt el kell helyeznie.

 

A felszereléskor beépített fűtőpatron

A radiátor és a fűtőpatron két külön rendelési tétel, a fűtőpatront a szerelő építi bele a radiátorba. A fűtőpatron teljesítményének kiválasztásakor az árlista-katalógus adataihoz kell igazodni. A legtöbb esetben a DBM típusú fűtőpatront javasoljuk, ennek használata ugyanis az időzítő miatt jóval energiatakarékosabb, mint a sok esetben megszokott egyszerű termosztátos modelleké. DBM fűtőelem króm és fehér színben kapható, 300W, 600W, 900W és 1200W teljesítményben. Böngésszen a képek között:

 

 

További információ a Zehnder honlapján: radiátor üzemmódok